Bibliotheekfeestje

Iets vernieuwends doen voor jongeren zoals ik

Het geweldige plan:

Jongeren zitten tegenwoordig veel op hun telefoons en tablets, spelen minder buiten en lezen minder boeken. Isabel en Isabelle uit Den Bosch wilden daar verandering in brengen. Om dit op een leuke manier onder de aandacht te brengen, regelden zij dat ze met een groep van 15 meiden in de bibliotheek in Den Bosch de avond mochten doorbrengen! Het was een geweldige avond met allerlei leuke spellen en een voorleeshoek.

Wat was hiervoor nodig?

Het was best wel lastig om akkoord te krijgen van de bieb om er de avond door te brengen. Het duurde zeker een paar weken voordat Isabelle en Isabel hoorden dat het door kon gaan. “Het wachten was soms best lastig, maar we wilden dit zo graag, we zijn blij dat we hebben doorgezet!”, aldus de meiden. Ook benaderden ze hun favoriete schrijfster via social media, en zij bood aan om vrijwillig te komen voorlezen. Met een goed plan en een beetje brutaliteit kun je dus hartstikke veel voor elkaar krijgen!

Budget

Eten voor 25 personen €100,-
Tasjes bedrukken voor bezoekers €125-
Snacks en limonade €75,-
Knutsel- en spelletjesmateriaal €60,-
Reiskosten schrijfster Eva Burgers (professional) €45,-
Totaal €405,-

Wat maakte de activiteit geweldig?

Het is super bijzonder om een avond in de bieb door te brengen. Iedereen die aanwezig was heeft een fantastische tijd gehad. “Én ik weet ineens weer hoe leuk het is om te lezen!”, was de reactie van één van de deelnemers. Actie geslaagd!