Pride-tocht voor jongeren

Iets feestelijks doen voor jongeren zoals ik

Daan (19) organiseerde een pride-tocht door de grachten van Alkmaar. Hiermee wilde hij jongeren inspireren en laten zien dat je niet bang hoeft te zijn om te laten zien wie je bent.

Het geweldige plan:

Daan vindt dat iedereen vrij mag zijn om te zijn wie je bent. Daarom zette hij zich in voor de LHBTQI-community in Alkmaar en organiseerde hij de jongeren pride-tocht. Op een prachtige boot met livemuziek stonden geweldig verklede jongeren te dansen voor dit thema. De positieve vibes spatten ervan af!

Wat was hiervoor nodig?

Om te beginnen moest er een boot gehuurd worden waar het spektakel zich op kon afspelen. Om goed op te vallen en het feest compleet te maken regelde Daan versiering en een live performance voor op de boot. Gelukkig kent Daan veel jongeren die zich graag hard maken voor dit thema, dus de boot was zó gevuld. “Het is heel fijn om te zien wat voor positieve energie we samen kunnen uitstralen. Hopelijk inspireren we zo andere jongeren om zich vrij te voelen om te gaan staan voor wie je bent”, vertelde een van de feestgangers.

Budget

Huur rondvaartboot €500,-
Optreden jongerenboot door professional €75-
Versiering voor op de boot €100,-
Hapjes en drankjes €150,-
Huur geluidsinstallatie €125,-
Totaal €950,-

Wat maakte de activiteit geweldig?

Het is niet voor iedereen gemakkelijk om eerlijk te zijn over je identiteit en wie je bent. Daarom is het zo belangrijk dat er dit soort activiteiten worden georganiseerd waar jongeren zien dat je áltijd mag zijn wie je bent en dat er altijd anderen mensen om je heen zijn met wie je ervaringen kunt delen. Geweldig om samen te vieren dat we allemaal gelijk zijn!