Sinterklaasintocht in Osdorp

Iets feestelijks doen voor de buurt

Salim (15) organiseerde in zijn buurt een Sinterklaasintocht. Speciaal voor kinderen die hij via zijn contacten van De Voedselbank kende wilde hij een leuke dag organiseren. De rest van de buurt was ook van de partij!

Het geweldige plan:

In Osdorp, de wijk waar Salim woont, was nog nooit een Sinterklaasintocht georganiseerd. Salim wilde hier verandering in brengen. Salim doet vaker leuke dingen voor zijn buurt en inspireert daarmee ook andere jongeren om zich voor een ander in te zetten. Daarom organiseerde Salim een geweldig feestelijke intocht in zijn wijk.

Wat was hiervoor nodig?

Deze intocht was stiekem wel héél speciaal. Salim: “Er komt van alles kijken bij het organiseren van zo'n evenement. Ik bedacht me pas drie weken van tevoren dat de Sint een Schimmel nodig heeft om op te rijden. Deze waren allemaal al geboekt. Toen heb ik maar een kameel gehuurd”.

Naast de Sint op een kameel regelde Salim een drumband die de Sint door de straten begeleidde. Zo zorgde hij ervoor dat de hele buurt kon horen dat er iets leuks gaande was en iedereen aansloot bij de tocht. Om de dag helemaal feestelijk af te sluiten was er een Pietendisco in het buurthuis.

Budget

Versiering voor de route €50,-
Praalwagen huren (kameel) €150-
Posters en stickers drukken €150,-
Hesjes vrijwilligers €50,-
Hapjes + drankjes pietendisco €100,-
Totaal €500,-

Wat maakte de activiteit geweldig?

Salim heeft veel geleerd over het organiseren van een evenement. Zo moest er naast de kameel ook nog versiering worden geregeld voor de route, outfits voor de vrijwilligers en moesten er bijvoorbeeld posters gedrukt worden om mensen uit te nodigen.

Buurtbewoners waren heel enthousiast: “Er kwam zelfs iemand in zijn pyjama naar buiten, die heeft de hele optocht meegelopen!”. Het evenement van Salim zorgde voor verbinding in zijn buurt en voor iedereen een dag om nooit te vergeten!