Spelletjesdag in het AZC

Iets sportiefs doen voor nieuwkomers

Avin (22) organiseerde in Arnhem een spelletjesdag voor kinderen in het AZC. Een dag waar ze nog lang van hebben kunnen nagenieten.

Het geweldige plan:

Avin heeft vroeger zelf in een Azielzoekerscentrum gewoond en weet hoe belangrijk het is om op die plek als kind genoeg positieve afleiding te krijgen. Vroeger, toen ze er zelf woonde, organiseerde iemand anders een spelletjesdag en deze dag is haar altijd bijgebleven. Daarom wilde zij graag hetzelfde doen voor andere kinderen die in het AZC wonen.

Wat was hiervoor nodig?

Er was van alles te beleven! Kinderen konden er schilderen, voetballen en springen op het springkussen. “Ik zal het moment dat het springkussen werd opgeblazen nooit vergeten. De kinderen gilden van blijdschap en we moesten met alle vrijwilligers de kinderen tegenhouden om er niet al op te springen!”, vertelt Avin. Ook hadden ze lekkere hapjes en drankjes geregeld zodat de kinderen met energie de hele dag door konden komen.

Budget

Huur springkussen €150,-
Knutselspullen €100,-
Eten en drinken €80,-
Schmink-set €20,-
Huur pionnen/hesjes/doeltjes voetbal €70,-
Totaal €420,-

Wat maakte de activiteit geweldig?

Als Avin terugdenkt aan alle vrolijke gezichten van de kinderen die erbij waren op deze dag, krijgt ze zelf ook weer een grote glimlach op haar gezicht. “Het is fijn dat ik nu in de mogelijkheid ben dit soort dagen voor anderen kinderen te organiseren”. Wij zijn ook blij dat Avin dit heeft kunnen doen. Zo hebben we met een klein project een groot effect!