Talentweek

Iets creatiefs doen voor jongeren zoals ik

Bas (11) organiseerde een talentweek, waar jongeren door middel van workshops op verschillende dagen konden ontdekken waar hun talenten liggen.

Het geweldige plan:

Volgens Bas zijn er veel jongeren in Nederland de best een extra beetje hulp kunnen gebruiken bij het ontdekken van hun talenten. Daarom organiseerde hij een week waar jongeren uit verschillende wijken uit Utrecht verschillende soorten workshops konden volgen. Zo namen de jongeren deel aan allerlei soorten creatieve en leerzame activiteiten, én bracht hij jongeren uit verschillende wijken samen. “Er zijn zelfs nieuwe vriendschappen ontstaan”, aldus Bas.

Wat was hiervoor nodig?

Voor de workshops moesten er ruimtes en materialen geregeld worden. Ook heeft Bas allerlei mensen (zelfs de burgemeester van Utrecht!) uitgenodigd om te komen helpen en spreken. Om ervoor te zorgen dat er genoeg jongeren aanwezig waren heeft Bas geweldige flyers laten ontwerpen die door de hele stad verspreid werden. De aanwezigen werden aan het einde beloond met hun eigen talent-certificaat.

Budget

Huur geluidsinstallatie €120,-
Knutselspullen €150-
Eten en drinken €200,-
Ontwerp en druk flyers €150,-
Certificaten deelnemers €75,-
Totaal €695,-

Wat maakte de activiteit geweldig?

“De deelnemers vonden de workshops heel erg leuk en waren onder de indruk van wie er allemaal kwamen spreken”, vertelt Bas. Naast dat hij jongeren heeft kunnen helpen met het ontdekken van wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, was het organiseren van de activiteit ook super leerzaam voor Bas zelf. “De organisatie van zo'n week is best veel werk, maar omdat het is gelukt en dat iedereen het zó leuk vond mag ik best trots zijn op mezelf”. Dat vinden wij ook!